SSL biztonsági tanúsítvány

CorinWebshop rendszerben 

 

Az SSL használatával magasabb fokú adatvédelem és biztonság érhető el, mint a titkosítatlan webes kapcsolatokkal. A technológia csökkenti annak a kockázatát, hogy az átvitt információk (és így a vásárlók adatai) egy külső fél kezébe kerüljenek.
Pár éve a Google elindított egy kezdeményezést a weboldalak biztonságának növelése érdekében, ezért a kereső találatokban előnyben részesíti azokat a weboldalakat, melyek a biztonságos SSL kapcsolatot használják.

 

Tudnivalók az SSL beállításáról:

  1. Webáruházad /weblapod admin felületén bekapcsolhatod, hogy használni szeretnéd a weboldalon a titkosítást. (Beállítások > Bolt alap beállításai )
  2. Csak és kizárólag élesített, egyedi domainhez állítunk be tanúsítványt!
  3. A beállítás nem azonnali. Először értesíts minket a kérésről, ezután elkészítjük a tanúsítványt, hozzárendeljük a domainhez és onnantól lesz biztonságos a kapcsolat.
  4. Rendszergazda kollégáink a kéréstől számítva 2 munkanapon belül állítják be az SSL tanúsítványt.
  5. SSL partnerünk a Let's Encrypt Project (weboldal)

 

További tudnivalók az SSL használatával kapcsolatban:

Ha korábban már használt Google Webmestereszközöket, akkor a Search Console-on felvitt webhely nem lesz megfelelő.
Szükség van felvinni a webhelyet https:// kezdéssel új tételként, mivel a Google nem tudja őket egyben kezelni.
A tulajdon igazolására nem kell új meta elemeket felvinni a webshopban vagy egyéb lépéseket tenni, mert ha a sima http változatnál már sikeresen igazolta a tulajdonjogát, akkor azt a Google a https változatnál is el fogja fogadni.

Az oldaltérkép elérhetősége nem változik, továbbra is sitemap.xml-t kell beállítani, de a Google már https url-en fogja keresni.
A kézi újraellenőrzést nem érdemes használni az SSL beállítása után közvetlenül, mert a webshopban sem történik meg azonnal az oldaltérképben szereplő url-ek https-re való cseréje, hanem csak az 1 órás cache frissítési ciklus után.

 

A webshopban a továbbiakban mindig figyelj, hogy a tartalmi szerkesztéseknél a képek url-jei ne http-vel kezdődjenek. Használj https-t vagy egyszerűen / vagy // legyen az url eleje https: és http: helyett.
Ugyanezt fontos betartani a webshopon kívülre irányuló linkeknél, illetve a 3. féltől kapott beillesztőkódokban (pl. árukereső banner, egyéb partner oldalakra irányuló linkek).

 

Tehát a böngészőben a zöld lakat előfeltételei:

 

CorinWebshop SSL modul >>

 

Gondold át alaposan az SSL tanúsítvány használatát, ugyanis nincs lehetőség a ki-be kapcsolgatásra! Légy körültekintő, a Google visszaminősíti az SSL nélküli oldaladat, ám ha bekapcsolod, majd aztán ki szeretnéd kapcsolni, akkor nagy gondot fog jelenteni az ezt követő működésedben, pl. SEO tekintetében!