Kedvencek közé teszem alap - Kívánságlista


Kedvencek közé teszem alap - Kívánságlista
Adj lehetőséget vevőidnek, hogy kedvenc termékeit összeválogassa, majd később akár egyesével is megrendelheti, a számára megfelelő időben.

Tipp: adj lehetőséget vevőidnek, hogy kedvenc termékeit összeválogassa, majd később akár egyesével is megrendelheti, a számára megfelelő időben.

Terméklista oldalon vagy a termék részletek oldalon egy ikonra kattintva a saját kedvencek gyűjteményébe tudja tenni a vásárló azon termékeket, melyeket az aktuális vásárláskor még nem szeretne megrendelni (pl. anyagi okokból, vagy alkalomra rendelné).
Ezt a böngészés közben, vagy később webáruházadba bejelentkezve újra és újra meg tudja nézni a vásárló. Ezt a kedvencek listát az adott eszköz adott böngészője tárolja. 

A modul használatához nem szükséges vásárlói bejelentkezés. A kedvencek lista az adott vásárló számítógépén, a saját böngészőjének adatai alapján tárolódik, mely napokkal később is megjelenik a számára. (a lista tárolásának ideje attól függ, az adott böngésző meddig őrzi meg az előzményeket (sütiket), hogyan van az beállítva.) Ha a kedvencek közé helyezett termék elfogyott, inaktívvá válik a webshopban, a listából kikerül, nem lesz megrendelhető.

Amennyiben a vásárló a saját profiljába bejelentkezve ment el terméket kedvencei közé, az a termék webshopban való aktivitásáig elérhető, a böngésző adatai nélkül.

Kívánságlistára helyezés gomb lehetséges megjelenési helyei: 

- terméklista oldalon a termékkártyán

- termék részletek oldalon a kosár gomb mellett

A lista elérése pl. a főmenüben, vagy a fejlécben elhelyezett szív alakú ikonra kattintva érhető el.

Kategória: Marketing és értékesítési »
Hivatkozásinév: wishlist
Ár: 150 Ft/hó
Fejlesztő: CorinCloud
Funkció beépítettsége: CorinCloud funkció
Mikor használjam?: Webáruház üzemeltetés alatt

Tájékoztatunk, hogy egyes modulok bekapcsolása több napot vehet igénybe, valamint egyes modulok még fejlesztés alatt lehetnek! Egyes modulok esetén előfordulhat, hogy továbbfejlesztésre lehet szükség az adott 3. félnél bekövetkezett változás miatt (pl. banki fizetés, számlázók), ami okán egyszeri költség jelentkezhet. Ügyfélszolgálatunkon, vagy az alábbi fórumon kérhetsz további információt.