Megrendelés kezelő

 

A megrendelés kezelőben a listában láthatod a vásárlások fontosabb adatait: a rendelés leadás dátumát, azonosító számát, megrendelő nevét, e-mail címét, a választott szállítási és fizetési módot, rendelés értékét, valamint a rendelés állapotát (feldolgozás alatt, feldolgozva, későbbre, számlázva, futárnak átadva... stb.)

A megrendelések listázásában a megrendelések állapota is látszik, így a megrendelés kezelőt megnyitva azonnal láthatod, hogy van-e feldolgozatlan, új megrendelésed. A megrendelés státuszát a listában is tudod módosítani. 

 

 

A megrendelések listában soronként, a sor végén a szerkesztő ikonra kattintva érhetők el a megrendelés részletei.

 

A megrendeléseknek beállítható a státusza, állapota. Minden állapotváltozáskor van lehetőség sablon üzenet küldésére a vásárló részére. Ezekben az üzenetekben tájékoztathatjuk az aktuális rendelési állapotra vonatkozó információkról. 

Az automatikus üzenetek beállítása: Beállítások > Bolt beállítások > Megrendelés kezelő beállításai pontban találhatók. 

 

Megrendelés export

 

A megrendeléseket exportálni tudjuk, minden adatukkal, egy file-ba. A file letölthető, igény szerint feldolgozható.

 

Az exportálni kívánt megrendeléseket ki kell jelölni (pipálni) majd az export gombra nyomva generálódik az export file, mely egy letölthető csv file, melyet excell programmal szerkeszthet könnyedén.

 

A megrendelés export file mintát erről a linkről letöltheti >>

 

 

 

A megrendelés export fil-ban található adatok (a teljesség igénye nélkül)
- rendelési azonosító
- megrendelő neve, e-mail címe, telefonszáma
- megrendelő szállítási és számlázási adatai
- megrendelt tételek darabszáma, ára, termék cikkszáma
- kedvezmények (kupon, fix összegű.. stb.)
- szállítási költség
- rendelés végösszege.

 

Amennyiben egy rendelésben több tétel szerepel, az az exportált táblázatban több sor, tételenként külön sor! (ha egy bizonyos tételből több darab van a rendelésben, az egy sor, a tétel sorában látható a megrendelt darabszám)
A több sorba exportál, egy megrendelőhöz tartozó megrendelést a megrendelés azonosító is összeköti, ezzel azonosíthatjuk egyéb programokban való feldolgozás során a megrendelést.  

 

A végösszeg oszlopban minden sornál ugyan az az összeg szerepel, ami a rendelés végösszege, nem pedig az adott tétel végösszege! A több darabos adott tételre vonatkozó végösszeg a Termék összeg oszlopban található.

 

Multi (több) shopos megrendelés kezelés

A központi webshop megrendelés kezelő felültén a nyelvváltozatok megrendelései láthatóak, kezelhetőek, így egy felületet kell csak használni a nyelvváltozatok megrendeléseinek kezelésére. Az egyes nyelvek megrendeléskezelője funkcióját tekintve mindent tud, amit a központi shopé. (fentebb részletezve.)

Kiválasztjuk a megfelelő webshopot a gomb feliraton látható webcím alapján (rákattintunk), és máris intézhetjük az adott nyelvváltozaton beérkezett megrendeléseket.