Kuponok kezelése, készítése

 

Vásárlóinknak adhatunk kuponokat  a vásárlásaikhoz akár a vásárlás végén, melyet a következő vásárláskor használhat fel, ezzel visszatérő vásárlót generálva, akár első vásárló szerzésre, hírlevélben való kiküldéssel.

A kuponok lehetnek: 
- általánosan, globálisan vonatkoztatva a vásárlás végösszegére.
- márkánként: adott márkák termékeire érvényes
- kategóriánként: adott kategória termékeire érvényes

Meghatározhatjuk, hogy akciós - tehát már csökkentett árú - termékre érvényes-e, valamint meghatározhatjuk az érvényességi idejét, a felhasználhatóság darabszámát is. A kuponkedvezménynél kiköthetjük, hogy csak bizonyos érték felett érvényesíthető a kedvezmény.
A beállításokat a kupon sablon beállításainál adhatjuk meg, igény szerint. Boltkezelő > Kuponkezelés > Kupon sablonok

 

A kuponok használatához első lépésként létre kell hozni a kupon sablonját.

A kupon sablonokat, azok beállításait használja a rendszer a későbbiekben az új létrehozott kuponokhoz, ezeket a sablonokat mindig körültekintően állítsuk be. 

 

Kupon sablon

 

Kupon létrehozása

 

A sablon(ok) létrehozása után létre kell hozni a kupon(ok)at. 

Kuponkészítés > Kuponok pontban érhető el. 

 

Az Új kupon sárga színű gombra kell kattintani, a legördülő listából ki kell választani, hogy melyik kupont szeretnénk létrehozni. 

 

A létrehozott kupon a választott sablon beállításai szerint jön létre, tehát a sablon szerinti kedvezmény értékkel, időintervallummal, beállított termékre/kategóriákra. 

 

A létrehozott kupon nem inaktiválható vagy törölhető! A sablon beállításait tudjuk módosítani (érvényességi idő, érték stb.)