SEO beállítások

 

 

Egyedi SEO beállítási lehetőségek >> 

Használd az egyedi lehetőségeket, ha webáruházad költözik, struktúrája megváltozik!

 

 

 

A rendszerünkben az alapbeálítás a robots.txt-re a következő 

 

Tartalma:

 

User-agent: *
Disallow:

 

azaz minden robot megtekinthet minden fájlt. Ezzel a beállítással azt fejezzük ki, hogy mivel a tiltás után nem írunk semmit, ezért nincs semmi tiltva, tehát minden engedélyezett.
Ez a legáltalánosabb és legtöbbször használt mód, ezért használjuk mi is így.

 

https://support.google.com/webmasters/answer/6062608?hl=hu

 

Ez a Google leírása a robots.txt fájlról. Benne a link a robotkizárási szabványra:
https://en.wikipedia.org/wiki/Robots_exclusion_standard#About_the_standard
Kicsit lejjebb, mindjárt az legelső példánál látható, hogy ugyanaz, mint amit a CorinCloud rendszer is használ.


User-agent: *
Disallow:
Jelentése: "This example tells all robots that they can visit all files ..." azaz minden robot megtekinthet minden fájlt.

 

A rendszer alap beállítása az általunk javasolt beállítás. 

 

SITEMAP XML beküldés - Google Webmester Eszközök

A folyamat részletei a következő linken érhetőek el >>

 

SEO beállítások: 

A weboldal SEO-zását érdemes SEO szakemberre bízni, azonban az alábbi blokk beállításait szakember nélkül is elvégezhetőek. 

1. Adjon hozzá új webhelyet a Webmester eszközökben, vagy kattintson a Tulajdon kezelése > Tulajdon igazolása lehetőségre a főoldalon a meglévő, igazolni kívánt tulajdon mellett.
2. Válassza a felsorolt igazolási módszerek közül a HTML-címke lehetőséget. Itt kapni fog egy formátumú META elemet, amit ki kell másolnia.

 

Az alapértelmezett beállítás a javasolt beállítás. Ettől eltérő beállítás is alkalmazható. Saját felelősségre, és/vagy SEO szakember tanácsára alkalmazza azokat.

A CorinWebshop rendszerben a termékkategóriák csoportosítása a szabványos faszerkezet logikát követi.

Alapértelmezett beállítás szerint www.domainnév/terméknév/kategória/márka-pID (azonosítószám) A gyakrolatban pl.:

Cipő > Gyerek cipő > Gyerek bakancs kategóriában a Micimackós gyerekbakancs url-je így néz ki az alapbeállítás szerint: www.domainnev.hu/micimackos-gyerekbakancs/cipo/gyerekcipo/ddstep/-p123456.html

Ezt az alapértelmezett beállítást felül tudod írni az alábbi beállítások módosításával.

 

 

Ha a megjelenési sablonban van TOPSEO rész kialakítva, akkor megadhatóak a keresőknek szóló fejlécben kiemelt egyedi információk, amelyek minden oldalon megjelennek állandóan.
TOPSEO H1: általában az oldal tartalmának legelején (általában a logó fölött) megjelenő kiemelt címsor rövid szöveges megnevezése
TOPSEO P: általában az oldal tartalmának legelején (általában a logó fölött) megjelenő kiemelt címsorhoz tartozó hosszabb bekezdés szövege

Ha a megjelenési sablonban van lábléc SEO rész kialakítva, akkor megadhatóak a keresőknek szóló láblécben kiemelt egyedi információk, amelyek minden oldalon megjelennek állandóan.

Hibakódok kezelése

 

 

Hibaoldal szerkesztése - 404

 

Előfordul, hogy a webáruház valamely pontjára kattintva, vagy keresőkön keresztül a vásárló egy (már) nem létező oldalra jut. Ez egy ún. hibaoldal, melynek tartalma szerkeszthető!

 

CMS tartalom > További tartalmak > Szerkeszthető tartalom => A keresett oldal nem található - Hibaoldal tartalma szerkeszthető oldal.

 

Az oldal tartalma szabadon szerkeszthető, bármilyen tartalmat elhelyezhet itt. Javasolt a látogatónak ajánlatot tenni, egy létező terméklista oldalra, kiemelt ajánlatra irányítani őket. A link vagy linkek szabadon beilleszthetőek, bármely termékkategóriát, kiemelt ajánlatot elhelyezhet. Ez az oldal mintegy landing oldalként kezelhető, gondoljunk rá így.

Ha csak a nem létező oldallal találkozik, könnyen elhagyhatja az egész webáruházat, a nélkül, hogy egyáltalán szétnézett volna. 

 

 

301-es hibaoldal átirányítása

 

A 301-es hibaoldal átirányítása a a Beállítások > SEO funkciók > URL átirányítások pontban oldható meg. 

A 301-es átirányítás egyesével lehetséges, bármely URL-ről bármely URL-re.
A főoldalra átirányítási lehetőség az általános beállítás pl. a termékoldalak, vagy listaoldalaknál, de csak egy lehetőség a sokból, ha nem az általános beállítást szeretné, akkor az URL átirányításoknál állíthatja be.

 

 

Speciális oldalak beállításai

 

A speciális oldalak lehetnek pl: Hírek listaoldal (/news), Sitemap odlal (/sitemap), Kosár oldal (/kosar), valamint az Akciós, Legújabb, Legkedveltebb.. és egyéb ajánló oldalak listaoldalai.

 

Mivel ezek speciális oldalak, így a SEO adataik alapesetben nem szerkeszthetők. Viszont ezt meg lehet kerülni úgy, hogy van az adminban egy menüpont, Beállítások > SEO funkciók > Egyedi META és SEO. Itt bármilyen, a webáruházban előforduló url-hez lehet egyedi adatokat beállítani.
Pl. felviszünk egy új elemet, url-nek megadjuk, hogy "news", és innentől az összes meta és seo eleme kitölthető és megjelenik a weboldalon, ha megnyitjuk a http://www.ajandekuzlet.hu/news oldalt.

 

 

Meta elemek

Meta beállítások

A meta tag-ek olyan adatok, amelyeket a felhasználó nem minden esetben lát, de a keresőmotorok felhasználják a Google helyezések meghatározásakor. A legismertebb tag-ek a title (oldal címe), a description (oldal leírása) és a keywords (kulcsszavak), de emellett számos egyéb tag beállítására is van lehetőség. Ezek definiálásakor néhány alapszabályt követni kell, de a meta beállítások megfelelő megadásával javítható a keresőkben való megjelenés.

 

Meta title

Ez a legfontosabb meta tag. Elmondja, hogy miről szól az adott oldal. 
Megjelenik a Google keresések során, ezért fontos, hogy az adott oldal szempontjából releváns címet adjunk meg. Meghatározásakor fontos szabály, hogy tartalmaznia kell a legfontosabb kulcsszavakat, lényegre törőnek és tömörnek kell lennie.
Fontos, hogy hiába hasonlít nagyon 2 aloldal, ne legyen ugyanaz a title, ha csak kevésben is, de különbözzön egymástól a kettő.

 

Meta description

Lényegében egy rövid összefoglalás az oldalról. Megjelenhet a Google keresések során, de nem minden esetben (csak ha a kereső relevánsnak találja). 
A rangsorolást csak kis mértékben befolyásolja. Viszont mindenképpen érdemes megadni, hiszen a Facebook, Twitter, stb. megosztások során is látható ez a néhány sor.
Beállításakor fontos ügyelni arra, hogy csak korlátolt karakterszámot tartalmazhat. Használjunk benne kulcsszavakat, hiszen ebben az esetben, ha a felhasználók kereséseiben is szerepel az adott szó, a Google félkövér betűvel kiemeli. Itt is óvakodjunk a duplikációtól.
Elhagyhatjuk a megírását, ha nagyon sok a kulcsszó az adott aloldalon (ilyenkor a Google-re bízhatjuk, hogy melyiket jeleníti meg). Fontos, hogy ne csapjuk be a keresőket, és releváns leírást adjunk meg.

 

Meta keywords

Adott oldalhoz tartalmazó releváns kulcsszavak. Sokan visszaéltek a használatával, de már nem rangsorolási faktor, csak a HTML kódokban jelenik meg, a keresések során nem. Beállításakor maximum 10-12 kulcsszót írjunk be a meta keywords mezőbe.

 

Image alt

Azt írja le, hogy miről szól az adott kép. Szintén csak a HTML kódokban jelenik meg. Nem azonos a kép címével, a kettő néhány dologban különbözik egymástól. Az ideális kép alt tartalmazza a kulcsszót, és rövid. Előnye, hogy ha a kép nem jelenik meg valamilyen oknál fogva, az üres ikon helyett az alt tag-et fogja mutatni a böngésző.

 

A meta beállítások helyes használatának eredményeként javuló Google helyezésekre, növekvő látogatottságra és SEO szempontból erősebb weboldalra számíthatunk.

 

 

A META elemek helyes beállításainak összefogalalóját SEO szakértőinktől, a -tól olvashatták. További segítségért, SEO tanácsadásért forduljanak hozzájuk bizalommal!