Fizetés, számlázás beállításai

 

Itt állíthatók be a webáruháza vásárlói számára elérhető fizetési módok, valamint a külső számlázó programokkal való kapcsolat. A bekapcsolni kívánt fizetési módnál pipálja be a kis négyzet(ek)et.

 

Az egyes fizetési módokhoz beírható tájékoztató szövegek a vásárlók fizetési mód választását segíti, az itt megadott információ megjelenik a kosár oldalon a fizetési mód választásnál. 

 

 

Online bankkártyás fizetési rendszerekkel való összekötéshez (PayPal, PayU, Borgun ... stb.) a beállításhoz Önnek szüksége lesz az adott bankkártyás rendszernél az Ön saját azonosítójára, kódra, jelszóra. Ezt meg kell adnia a fizetési módnál lévő kis négyzet bepipálását követő beviteli mezőkbe. Az adatok mentését követően már működik a kapcsolat, a bank kezeli majd a vásárló általi befizetést, jóváírja az Ön számláján.

A PayPal, PayU, Borgun... stb. modul bekapcsolás kérése nem elegendő! Be kell állítani a felületen a saját webáruházra vonatkozó kódokat, hogy a vásárlók számára elérhető legyen az adott fizetési mód!

 

 

OTP fizetés

A fizetési mód használatához szerződést kell kötnie az OTP bankkal. Amennyiben már van szerződése, és korábban (jelenleg) működő webáruházában már használta ezt a fizetési módot, mivel változik a webshop rendszered, jelezd az OTP felé, hogy tesztelhessék a folyamatot az élesítés előtt.

 

Barion fizetés

Beállítások > Bolt beállítások > Fizetés, számlázás
A Barion fizetési mód beállítási résznél van 2 szürke mező, amiket nem lehet módosítani. Ezek azok az url-ek, amikre vissza kell érkeznie a vásárlónak, miután végzett a Barion weboldalán. Nagyon fontos, hogy ezt a 2 url-t a Barion weboldalon is be kell állítani, különben rossz helyre fog visszaérkezni a vásárlási folyamat.
Ehhez egy másik böngésző fülön nyissuk meg a következő url-t:
https://secure.barion.com/
Itt a kereskedőhöz, azaz a webshop tulajdonoshoz tartozó Barion hozzáférési adatokkal jelentkezzünk be.
Ha sikerült, akkor a Barion admin felületen bal oldalt keressük meg az "Elfogadóhely kezelése" menüpontot. Itt látnunk kell a webshophoz korábban már létrehozott elfogadóhelyet. Az adott elfogadóhely sorában a műveletek közül válasszuk a "Módosítom" gombot. Ekkor felugrik egy kis popup ablak, ahol a bolt fontosabb adatait tudjuk megadni. Amire nekünk leginkább szükségünk van, az a 3 url beállítás.
1. ide másoljuk be a webshop url-jét (http://www.webshopom.hu/)
2. (visszahívási url) : kattintsunk vissza a webshop adminra és az ott látható visszahívási url-t (szürke mezők közül az első) írjuk be ide
3. (visszatérési url) : kattintsunk vissza a webshop adminra és az ott látható visszatérési url-t (szürke mezők közül az második) írjuk be ide

Ha ezek rendben vannak, a vásárlás, fizetés végeztével a vásárlás visszaigazoló oldalra jutunk, ahol véglegesítődik a megrendelése a vevőnek és infókat kap a fizetés sikerességéről.

 

Külső számlázó programokkal való kapcsolat is itt állítható be, a második "fülön", felül. Az adott rendszertől kapott azonosító adatait kell megadnia, így a webáruház megrendelései automatikusan átkerülnek a számlázó programba, nem kell Önnek "kézzel" bevinnie a rendelés adatit. Kérjük, adja meg a külső szoftver (Szamlazz.hu, Ashton számlázók) belépéshez az Ön azonosító adatait.

 

Incash számlázó beállításai

Válaszd ki (pipáld be) az Incash számlázó összekötés bekapcsolását, majd add meg az Incash Rendszerháztól kapott azonosítókat, portot.

Ashton számlázó

Válaszd ki (pipáld be) az Ashton számlázó összekötés bekapcsolását, majd add meg az Ashton-tól kapott azonosítót, felhasználónevet, jelszavadat.